V tednu otroka, 5. oktobra 2023,  je potekal pesniški večer, ki so ga pripravili učenci 8. a-razreda, ter gostji, Ana in Iza. Potekal je v hiši Krice Krace, na njenem prijetnem vrtu.

V skrivnost pesnjenja nas je uvedel devetošolec Tilen Trobec, ki je prebral pesem Ne beri Ferija Lainščka. Pia Fortun pa je povedala, da je prav, da se v tednu otroka sliši glas mladih. Kakšne so bile te pesmi? Polne mladosti, veselja, igrivosti, ljubezni, igre in uporništva. Včasih malce okorne, včasih imenitne, z rimami ali brez.

Pred pravi mikrofon so stopili: Aleks, Jaša, David, Jovan, Dušan, Jasmin, Olivija, Neža P. in Neža Š., Pia, Anita, Suela in Dorela. Slednji sta pripravili ravno za to priložnost pesmi v albanščini. Učenci so sodelovali tudi pri ostalih fazah priprave dogodka: napisali  so vabilo, ga obesili,  poiskali prizorišče, pripravili prizorišče, fotografirali dogodek, Mojca nam je spekla piškote, pomagali so pri postrežbi. Na vajah smo se malce mučili  s kablom in višino mikrofona, pa tudi trema nas je poprijela. Pa smo zmogli! Veseli smo bili vsakega poslušalca, staršev ter ravnatelja šole.

Barbara Baša, mentorica in razredničarka 8. a