V torek, 28. maja, smo dočakali težko pričakovano nagrado za vse otroke, ki so uspešno zaključili s prebiranjem knjig za bralno značko. Lani nas je Boštjan Gorenc – Pižama popolnoma navdušil, otroci so mesece ugibali, kdo jih bo presenetil letos. Bo to zopet Pižama? Nas bo prišel iz Amerike obiskat sam Dav Pilkey?

Čisto slučajno smo celo pomlad brali knjige iz zbirke Pozor, pravljice!, zgodbe o Petru Nosu ter v četrtem in petem razredu prebirali Živalske novice in Košarkar naj bo za domače branje.

Že uganete, kdo nas je obiskal?

Primož Suhodolčan, seveda.

Otroci so se njegovega obiska zelo razveselili. Kakšen teden pred obiskom, ko je bilo ime razkrito, so v sodelovanju z učiteljicami razrednega pouka in podaljšanega bivanja (hvala še enkrat, učiteljice) prebirali njegova dela, ustvarjali ilustracije po zgodbah in izdelovali portrete pisatelja v različnih tehnikah.

Dan D je bil tu, pisatelj je prišel, nastopil in nasmejal naše učence in jih tako motiviral za doooolgo bralno poletje. Za češnjo na vrhu smetane je izžrebal dva učenca, ki sta za nagrado prejela njegovi najbolj brani knjigi: Košarkar naj bo in Živalske novice.

Bralna značka 2023/2024 ✅

Le kdo nas bo presenetil naslednje leto…

Za konec se zahvaljujem vsem sodelujočim učiteljem, hišnikoma Klemenu in Janezu, ravnatelju za zelo lep nagovor učencem ter šolskemu skladu za financiranje predstave.